Harley Queen ja "Showgirl on Points". Kuva: Bernhard Miettinen

Essee: Kiusoitellessa kohtaavat korkea ja matala

Tuoreessa teatteriin ja kirjallisuuteen keskittyvässä Mimesis&Mumina -verkkolehdessä julkaistiin 30.3.2017 Marissa Mehrin kirjoittama essee burleskin estetiikasta.

”Burleski on solahtanut suomalaiseen maaperään kuin sukkanauha jalkaan. Kymmenessä vuodessa burleski on vakiinnuttanut paikkansa performanssi- ja esitystaiteen kentällä ja Suomi on noussut kansainväliseksi burleskimaaksi. Lajin suosion kasvusta kertoo moni kentän sisällä tapahtunut muutos; Bettie Blackheartin ja Frank Doggensteinin tuottama uusien kykyjen ilta Burlesque Blossoms keräsi syksyllä 2016 historiansa suurimman hakijamäärän. Burleski- ja burleskitanssitunteja tarjotaan eri tasoisina kansanopistoja myöten, ja varsinaisia burleskikouluja on jo kaksi. Suomessa myös tuotetaan kerran vuodessa ilmestyvää Paljettipommi-nimistä burleskilehteä.”

Lue koko juttu verkkolehden sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.