Bent Van Der Bleu. Kuva: Atelieri O.Haapala

Artikkeli: Pohjolan burleskimiehet

Nuori Voima julkaisi 110-vuotisen historiansa ensimmäisen artikkelin burleskista loppuvuoden tuplanumerossaan 5-6/2018. Jutussa suomalaiset neljä boy- ja manlesquen edustajaa puhuu burleskista, urastaan sekä sukupuolesta.

”Vaikka Suomessa on kosolti miesesiintyjiä, mietin joskus, pääsenkö sukupuoleni takia helpommalla, kun kilpailua ei ole niin paljon. Burleskilavoilla olen jo itsessää, sukupuoleni takia, poikkeus. En kuitenkaan koe maskuliinisuutta tärkeäksi osaksi sukupuoltani, ja olen aina tehnyt vahvasti queeriä taidetta; vaikka olenkin ”valkoinen mies”, olen silti marginaalissa.” (Jari Koljonen a.k.a. Bent Van Der Bleu)

Artikkeli on luettavissa kokonaisuudessaan lehden sivuilta 41-49. Nuorta Voimaa saa hyvin varustelluista kirjakaupoista sekä suoraan tilattua suoraan lehden toimistosta (ohjeet jälleenmyyjistä sekä tilaamisesta löytyvät verkkosivuilta).

Kuvakaappaus Lafayette Lestrangen pohdinnoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *