Hasard le Sin. Kuva: Maija Kinos

Kritiikki: Romantiikkaa, seksiä ja kauhua

Kahden halloweenin aikaan virittyneen klubin kritiikki ilmestyi pyhäipäivän viikonlopun kunniaksi Mustekalassa.

Jaon tuttuun ja tuntemattomaan on nykyisin katsottu olevan keskeinen piirre kauhussa. Toiseksi on mainittu muun muassa kaksijakoisten tunteiden herättäminen. Normaalin ja ei-normaalin välinen kalteva pinta ja sen kyseenalaistaminen on ominaista myös burleskille, jossa normeja on tietoisesti rikottu taiteenlajin syntyajoista lähtien. Kun naiset astuivat lavalle omina itsenään ja tietoisina seksuaalisuudestaan 1800-luvun viktoriaanisen ajan Englannissa ja Yhdysvalloissa, moni varmasti koki sen äärimmäisen kauhistuttavana. Samalla se on myös kirvoittanut paljon kaksijakoisia tuntemuksia: pelottavaa, mutta samalla niin pirun viehättävää.

Koko jutun voit lukea täältä.