Inga lngenue. Kuva: Chris Blakeley

Mustekalan burleskinumero on julkaistu!

Kulttuurilehti Mustekalan teemanumero 2/2018 vol. 71 käsittelee burleskia. Lajiin pureudutaan historian, tyylin sekä kulttuurisensitiivisyyden näkökulmista. Miten burleski kohtaa postmodernismin? Ja kuinka burleskin visuaalinen kuvasto on muuttunut lajin kulta-ajoista? Samalla valotetaan taiteenlajin karnevalistista luonnetta ja perinnettä sekä pohditaan burleskin ongelmia, kuten kulttuurista omimista sekä rasismia. Lisäksi nähdään kuvakavalkadi Helsinki Burlesquen järjestämistä tapahtumista.

”Groteski ruumiillinen ilottelu sopi seksuaalis- ja eroottisviritteiselle taiteenlajille mainiosti; tuttua rabelais’maista naurua näkee esityksissä, jossa sievästi esiintyvä naisoletettu haistaa kainaloaan ja irvistää – tai vastaavasti heittää esityksen päätteeksi ”nesteensä” yleisöön. Suomalainen burleskiartisti Ansa Ikoni nähtiin keväällä 2018 karjakkona, joka lehmien kutsuhuutojen soidessa riisuutui rintapumput nänneissään. Numero huipentui äidinmaitodrinkkiin, joka pakotti katsojat pohtimaan kukin tahollaan omaa suhtautumistaan ruumiinnesteisiin.” (Pääkirjoitus)

Numeron tekijät: Marissa Mehr (päätoimittaja), Aino Kukkonen, Salli Ritola sekä Minna Jerrman.

Teemanumeron etusivulle pääset suoraan tästä linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.